Keikkapaikkoja:Nosturi, Helsinki

Suhteellisen tuore paikka jossa järjestetään melko tasokkaita bakkanaaleja. Kahden kerroksensa + Screenin ansiosta näet bändit jossain muodossa melkoisella varmuudella. Baarialue (A-oikeuksin) K-18, muuten vapaa eli naperotkin pääsevät seuraamaan heviä lauteilta. Varmaankin suomen tasokkain backstage suihkuineen, jääkaappeineen ja reiluine tiloineen. Miinusta siitä että "vanhaa liittoa" ei luonnollisesti tästä mestasta löydy suurennuslasillakaan. Järkkärit jostain (ehkä järkevästäkin) syystä aina mulkkuja valokuvaamisen suhteen, muuten O.K. Toimiva kokonaisratkaisu kuitenkin


Tavastia/Semifinal, Helsinki

Ei niinkään tuorein paikka, varmaankin Suomen vanhin samassa paikassa samalla nimellä edelleen toimiva legedaarinen klubi. Lähes aina K-18 joten naperot eivät pääse heviä kovin usein katsomaan tänne. 3 baaritiskiä vetävät suhteellisen hyvin kun taas WC-tiloja ei ole moisen mukaan mitoitettu. Usein helpotuksen saaminen vaatiikin kekseliäisyyttä tai sitten silkkaa röyhkeyttä. Bändien seuraaminen suhteellisen helppoa, toista kerrosta + portaikkoakin pystyy hyödyntämään nokkelampi fani. Varmaankin Suomen legendaarisin, varmasti paljon nähnyt backstage, ilman suihkua toki.

Seinän takana sijaitseva Semifinal taas on pienuudestaan huolimatta toiminut vuosien saatossa niin monien bändien ponnahduslautana ettei sen arvoa ole juuri syytä vähätellä. Ja käypä Semifinalin lauteilla edelleenkin nimekkäitä esiintyjiä jopa ulkomailta saakka


Tullikamari & Klubi, Tampere

Tullikamarin Pakkahuone/K l u b i, Tampere Tampereen keskustassa helposti löydettävissä, paljonkin erilaista tarjontaa ammentava asiallinen kolosseumi. Pakkahuoneella järjestetään suhteellisen suuriakin ja tasokkaita konsertteja ulkomaisin ja kotimaisin voimin. Vetoisuus salilla ylittyy 1000 hengellä. Pakkahuoneella erillinen olutkarsina joten perheen pienimmätkin pääsevät halutessaan seuraamaan elävän musiikin tarjontaa. Varmasti yksi Suomen kookkaimmista lavoista neliöillä mitattuna, ellei kookkain. Muutama tasokas DVD-julkaisukin on näillä lauteilla kuvattu (mm.Nightwish, Yö ja tietekin Popeda).

Klubin puoli on pienempi, alle 500 hengen vetoinen. Tarjonta myös ulko- ja kotimaista musiikkia laidasta laitaan. K-18 joten naperot eivät tänne puolelle valitettavasti pääse. Parhaimmiksi tapahtumiksi nousevat ehkä Easter Master-tyyliset tapahtumat tai yleensäkin sellaiset hevitapahtumat jossa molemmat puolet ovat reilusti käytössä. Tullilta löydät lähes joka bändi-iltana Diablo-solisti Nygårdin katkomassa sormiaan tai muuten ainakin edustamassa menestyksekkäästi. Suosittelen Tullikamaria lämpimästi.Tullikamari & Klubi, Tampere

Tullikamarin Pakkahuone/K l u b i, Tampere Tampereen keskustassa helposti löydettävissä, paljonkin erilaista tarjontaa ammentava asiallinen kolosseumi. Pakkahuoneella järjestetään suhteellisen suuriakin ja tasokkaita konsertteja ulkomaisin ja kotimaisin voimin. Vetoisuus salilla ylittyy 1000 hengellä. Pakkahuoneella erillinen olutkarsina joten perheen pienimmätkin pääsevät halutessaan seuraamaan elävän musiikin tarjontaa. Varmasti yksi Suomen kookkaimmista lavoista neliöillä mitattuna, ellei kookkain. Muutama tasokas DVD-julkaisukin on näillä lauteilla kuvattu (mm.Nightwish, Yö ja tietekin Popeda).

Klubin puoli on pienempi, alle 500 hengen vetoinen. Tarjonta myös ulko- ja kotimaista musiikkia laidasta laitaan. K-18 joten naperot eivät tänne puolelle valitettavasti pääse. Parhaimmiksi tapahtumiksi nousevat ehkä Easter Master-tyyliset tapahtumat tai yleensäkin sellaiset hevitapahtumat jossa molemmat puolet ovat reilusti käytössä. Tullilta löydät lähes joka bändi-iltana Diablo-solisti Nygårdin katkomassa sormiaan tai muuten ainakin edustamassa menestyksekkäästi. Suosittelen Tullikamaria lämpimästi.Konsta, Kaustinen

Pohjanmaan Konsta on tanssisali/Vikinglinemaisesta tyylistään huolimatta oikein mukavatunnelmainen keikkamesta. Huhujen mukaan esiintymislavaan on saatu tätänykyä lisää kokoa, joka onkin ihan tervetullut lisä paikalle. Kuten yleensäkin pohjanmaalla, joka reissulle voi olettaa jotain erittäin epämääräistä ja hauskaa tapahtuvan. Paikallisen yleisön toimesta on mm. eräskin pullonheittäjä poistettu paikalta kesken soiton. Samoiten paikallinen yleisö ei aina ymmärrä, että keskustelu ei onnistu kovin syvällisesti kesken performanssin, vaikka lavan sivulta pääsisikin artistin läheisyyteen. Myös traktorilla iltasella keskustassa rundaavat nuoret saattavat tuntua Pirkanmaalaisesta hiukan huvittavalta, vaikka kysymyksessä onkin pohjanmaalaisittain yleinen ilmiö.
Takahuonetilat eivät ole koolla pilatut, mutta sitä vastoin tavaroiden kantaminen onnistuu helposti autoon suoraan bäkkärin ovesta katutasolla. Konsta majoittaa artistin lähistölle omakotitaloon, jossa on kaikki tarvittava saunasta ja iltapaloista lähtien, riippuen toki siitä kuinka asia on sovittu. Eli pienestä metelistä ei ole haittaa kenellekään jos jatkeet uhkaavat yltyä korkeampiin sfääreihin. Ruokailu hoituu kätevästi samassa rakennuksessa sijaitsevassa kiinalaisessa ja ystävällisessä ravintolassa. Asiakaspaikoiltaan mittava ravintola on ohjelmatarjonnaltaan varsin kirjava ja sisältää myös tarjontaa kotimaan pikkunimistä ykkösnimiin.Bar 68, Jyväskylä

Tunnettu aikanaan myös nimellä Luolamies, jolta ajalta jäi mieleen asialliset litran tuopit jotka ei olleet edes kovin kalliita.Asiallinen pikku rokkimesta. Paljon elävää musiikkia, oivallinen ponnahduslauta demotasonkin bändeille. Lava suhteellisen pieni mutta eipähän tarvi sitten heiluakaan. Joskus Luolamiehen aikoina Diablokin onnistui keräämään yllättävän ison riehuvan yleisön vaikka bändiä ei varmasti kovin moni edes tiennyt. Hevi soi ja kalja virtaa joten mikäs siinä! Kattellaan.


Kåren, Turku

Paikka jota ei voi unohtaa mitenkään vaikka yrittäisi. Kuvitelkaa vaikka tilanne jossa ilmastoimattomassa salissa soittaa 4 bändiä vetäen paikalle liki 1000 henkeä puolikkaan liikuntasalin kokoiseen mestaan. Lämpötila nousee ehkä 60 asteen tietämille. Mutta onneksi käytännön järjestelyt toimivat. Kamoja ei paikalle saa kuin pitkin rappusia samaa reittiä josta yleisökin saapuu paikalle. Ja helpotukseksi ainoa reitti jokaisen bändin vaihtaa kamansa lavalle on tupaten täyteen tungetun salin lattian läpi. Backstage on melko varmaan keskiajalla toiminut kidutusselli jossa ei ole edes sohvaa. Puhumattakaan suihkuista tai saunoista. Kaiken kukkuraksi Kårenin lava ei juuri lattiatasosta ylempänä ole joten kattellaan keikkoja vaan juu. Ja vielä Turussa.


Tuiskula, Nivala

Tuiskula on pohjanmaalla sijaisteva legendaarinen nuorisopaikka jossa käy säännöllisesti isompiakin yhtyeitä vaivaamassa. Paikka muodostuu nuorisodiskosta ja liikuntasalista jossa itse soitto tapahtuu. Kuriositeettina mainittakoon että myös tietyissä piireissä jonkinlaista isompaakin suosiota nauttiva hevibändi Metallica on käynyt näilllä legendaarisilla lauteilla. Valitettavasti vaan pari viimeisintä kiertuetta eivät ole ulottuneet Tuiskulaan saakka. Mukava henkilökunta, takahuone ajaa asiansa ja tarjolla on soittajille riittämiin pyyhkeitä, limsaa, voileipätarvikkeita ja varsinkin juustoa. Takahuoneen yhteydessä isoksi plussaksi laskettakoon sauna jossa voi ennen tai jälkeen kiskaisun käydä rentoutumassa. Varttuneemmalle väelle ei paikka juuri tarjoa virikkeitä musiikin lisäksi, mutta siihen tarkoitukseen kannattaakin hyödyntää alle kilometrin päässä sijaitsevaa Hotelli Puustellia jossa on myös mukavanoloinen yökerho samassa rakennuksessa. Ainoa isompi miinus on välimatka, nimittäin Pirkanmaalta Tuiskulaan matkustettaessa poksahtaa monesta autosta matkamittari ennenkuin Tuiskula on edes näköpiirissä.


Rytmikorjaamo, Seinäjoki

Läntisen suomen tuorein keikkamestaylpeys on kaikin puolin miellyttävä paikka, olit sitten artisti tai yleisön edustaja. Rytmikorjaamo on puitteiltaan niin massiivinen, että kyseessä lienee suomen suurin tällaiseen keikkakäyttöön tehty laude. Ilmeisesti jonkinasteen paloasemasta, bussivarikosta tms. väsätty paikka on sijainniltaan hiukan kaukana keskustasta, mutta matkan arvoinen. Backstagetilat ovat vailla vertaa ja melko perusteellisesti sohvitetut useammallekin bändille riittäviksi. Itse lava on riittävä koota koko arsenaalikin tarvittaessa useamman bändin voimin kasaan ja edelleen olettaisin jäävän tilaa viuhtoa itse kullekin.

Yleisölle riittää myös hienosti tilaa ja koko katsomon osuus on myös viihtyisästi sohvilla sisustettu. Erityisen suuren anniskelualueen sijainti on myös järkevästi laitettu soveltumaan esteettömälle näkymälle lavalle. Ikärajattomuus tekee myös paikasta äärimmäisen monikäyttöisen. Ohjelmatarjonta sisältää kaikkea muutakin kuin musiikkia ja lisäksi myös ulkomaalaisia artisteja ajoittain. Todella toimiva kombinaatio kaikkea kaikille osapuolille.

45 Special, Oulu

Pohjoisen Suomen varmaankin työllistävin keikkamesta. N. 130 esiintymisellä ylpeilevä kolmikerroksinen paikka Oulun keskustassa on pienestä mittakaavastaan huolimatta (tai ehkä siitä johtuen) todella kodikas rokkiravintola. Yläkerran live-lava ei ole järisyttävän iso, mutta jollei mitään big bandia halua lauteille änkeä, jää jopa liikkumatilaakin yhtyeen käyttöön. Backstagetilat on vähän ahtaan oloiset, eivätkä houkuttele ylimääräiseen oleskeluun sen kummemmin. Tavaroiden roudauksen puolesta 45 Special ei ole mitenkään herkullinen, portaat ovat ylös melko kapeat ja myös jyrkät. Peremmältä löytyy kyllä hissi jolla kanniskelu hiuka nhelpottuu, mikäli on enemmänkin arsemaalia mukana. Keskikerros on lähinnä musiikin kuunteluun, syömiseen ja seurusteluun soveluva paikka, jossa pöytäratkaisua ja pystybaarimeininkiiä sellaisia janoaville. Kellarissa on ilmeisestikin jo legendaarista mainetta niittävät sunnuntaijamit, jossa aloittelevat kokoonpanot pääsevät näyttämään esiintymiskykyjään. Jos Oulussa asuisi, 45 Specialista muodostuisi varmaan automaattisesti kantapaikka.

Lisää keikkamestoja tulossa !!


<<< Back