Aadolf kommentoi:
Kesäfestivaalit kävijän ja vähän artistinkin näkökulmastaDown by the laituri
Kesän avauksen lämmittely, koko kaupunki sekaisin, loistavia klubeja! Mainio fiilis!

Provinssirock
Kesän kiistaton avaus, parhaiten järjestetty kaikin puolin, ehkä vähän kallista touhua noin kävijänä. No ei se mitään. Tasokas tai ainakin aika mainstream esiintyjäkaarti poikkeuksetta. Lähes legendaariset päätösklubit. Pakollinen tapahtuma. Artistille hiukan oudoksuttava VIP-Teltta, koska kaikesta joutuu maksamaan saman hinnan kuin olutteltassa. Esiintymiseen liittyvät asiat hoidettavissa helposti, kuten esiintyjämäärän huomioonottaen on pakkokin.

Sauna Open Air
Jussi Santalahti on onnistunut vain kahden vuoden voimin järjestämään Sauna Open Airista hyvän kilpailijan Tuska Metal Festille. Vuoden 2004 ja 2005 välinen kasvu oli melkoinen, festari muuttui yksipäiväisestä kolmepäiväiseksi ja mukaan saatiin huippuja ulkomailta. Ratinanniemi (ja koko Tampere) soveltuu tapahtumalle keskeisen sijaintinsa vuoksi mielestäni täydellisesti. Vuonna 2005 kakkoslava oli hiukan hankalasti rinteessä, tuli niskat kipeäksi. Soittamaan on Sauna Open Airiin artistin hyvä ja helppo tulla.

Nummirock
Ainoa oikea juhannuksenviettotapa, tätä nykyä vielä melko raskaalla ulosannilla. Festivaalilla on muutama laihempi vuosi takana, mutta toivottavasti elpyy vielä entiselleen. Paras mahdollinen alue leiriytymiseen. Tapahtuma tehty yleisöllekin miellyttävän helpoksi. Artistin näkökulmasta varsin leppoisaa meininkiä. Hyvät vaihtoajat omalle backlinelle takaa hyvät soundit soittajalle. Päälava varmasti riittävä kenen egolle tahansa, pienempi lava myös kooltaan riittävä vaikka mihin koreografioihin, mutta järven läheisyys voi tehdä esiintymisestä kylmän. Ruoka perinteisesti makarooniaatikkoa (hyvää) nätin blondin tarjoamana.

Ämyrock
Pienimuotoinen ilmaisfestivaali, erittäin hauska kokemus. Mielenkiintoinen Olutteltta. Asialliset avaus- ja päätösklubit.

Ruisrock
Joka paikkaan hillitön jono, esiintyjät kotimaista kärkikaartia (nykyään taas jo ulkomaistakin) melko laajalla skaalalla. Festivaali on tehty mahdollisimman vaikeaksi ihmisen käydä/maksaa maltaita. Pakko sinnekin on mennä välillä. Ihmetystä herättää kuinka helppo artistin on tulla Ruisrockiin esiintymään. Hankaloittavia tekijöitä kun ei äkkiseltään keksi. Jopa paikalle sdaapuminen onnistuu helposti, sekä kaikki käytännön järjestelyt. Myös festarin keittiö on lihoineen ja muiden tarjoiluineen festivaalin kärkipäätä. Sitä en tiedä miksi tästä festivaalista pitää tavalliselle kävijälle tehdä helvetti.

Ilosaarirock
Halpa lippu/aina hyvät esiintyjät (joskin osa aina täysin tuntemattomia), tapahtuma melkoisen hevonperseessä ainakin Pirkanmaalta katsottuna. Matka sinne ja pois ei lopu koskaan. Fiilikseltään ehkä paras kesäfestivaali. Esiintyminen ja järjestelyt helppoja ja toimivia. Nälkä ei pääse yllättämään jne.

Tuska open air Metal festival
Hienoa. Ainoa todellinen metallifestivaali. Jostain syystä älypäät järjestävät aina Ilosaarirockin kanssa päällekkäin, jolle tämä kyllä häviää koska ei omaa tarpeeksi välttämättömiä festivaalimaisia piirteitä. Kaisaniemi on hiukan ahdas liikkua keikka-autolla ja tämä saattaa hankaloittaa esiintymiseen liittyviä juttuja. Backstagetilat taas ovat riittävät ihan kenen egolle tahansa ja backstagen keittiö on tasokas tarjonnaltaan.

Koria roll
Ylivoimaisesti paskimmin järjestetty festivaali, lippuja tuskin tarvii edes hankkia. Järkkärit eniten sekasin. Bändit ja meininki erittäin O.K. Näitä lisää!!!

Tammerfest
Joka paikassa kaikkea mielenkiintoista. Mahtava meininki kaupungin sydämessä. Kannattaa testata mahdollisimman monen päivän osallistumisella.

Jörisrock
Tämäkin pikkufestari, kuten kaikki muutkin näköjään tätänykyä, luottaa pitkälti heviosaston esiintyjiin. Pienestä koostaan huolimatta esiintyjälistassa on ollut varsin koviakin kotimaisia nimiä. Paikka on hyvä, joskin kasvuvaraa ei liiemmin taida olla festivaalille nykyisestä kasvettaessa. Järjestelyt varsin OK. Alueella järvi uimahyppytorneineen, josta plussaa (ja ykkösbonusta). Lavat hiukan hankalat roudausta ajatellen, ja ainakin vuonna 2004 nousi iso haloo ruuan suhteen artistin santsiannoksesta. Ei välttämättä järjestäjän vika kuitenkaan.

Ankkarock
Vrt.Ruisrock. Kesän lopettelun lämmittelyä. Samat esiintyjät joka vuosi (nykyään jopa Ruisrockin kanssa identtiset (Auttakaa nyt joku jotakin artistivalinnoissa, se Hellacopters on jo nähty!), erittäin tuskallinen mennä perille asti mm.suuren kävijämäärän takia. Joskus muutenkin. Kalja 5 euroa, eikä tietenkään omia juomia sisälle (Hyvä Vantaan festivaalit, eläköön ahneus). Miltei pakollinen festivaali. Ei kokemusta esiintyvänä artistina.

Pellavarock
Yleisesti kesän viimeinen festivaali. Edullinen hinta, hyvät bändit. Pienimuotoisuudestaan huolimatta melkoisen hauska ja toivottavasti säilyvä ja kehittyvä tapahtuma. Erikoisuutena jokavuotinen uiva Skoda viereisessä järvessä. Nykyään jo kahdella hyvänkokoisella lavalla toimiva tapahtuma on kasvattanut itseään ja suosiotaan esimerkillisesti. Artistijärjestelyt toimivat moitteetta, varsinkin nykyään kun kakkoslavana toiminut tunkkainen tanssisali on vaihdettu toiseksi identtiseksi lavaksi päälavan viereen.

Q-Stock
Oulun kovin kesäinen musiikkitapahtuma. Musiikkitarjontaa löytyy laidasta laitaan ja itse alue, Kuusisaari on melkoisen viihtyisä tällaisene käyttöön. Musiikkitarjontaa löytyy laidasta laitaan mutta pääpaino kuitenkin raskaalla ja soitetulla musiikilla. Festivaali on myös erittäin suosittu ja on yleensä loppuunmyyty. Isoin miinus tanssilavamallisesta sisälavasta jonne ei mahdu yleisö välttämättä sisään. Ja jos mahtuukin niin sopivan lämpimänä päivänä voit kokea aidon lämpöhalvauksen. Backstage ja ruuat OK, ainoa miinus todellakin tuo tunkkainen tanssisali. Helvetti roudata ja soittaa.

Jalometalli
Q-Stockin tavoin Oulun Kuusisaaressa järjestettävä (ja kesän vihonviimeinen) tapahtuma. Q-Stockista poiketen tarjonta keskittynyt pelkkään mättömetalliin. Todellinen vanhan liiton festivaali millä mittapuulla tahansa. Heviä tarjolla jo em. sisälavan lisäksi katetulla ulkolavalla, jollin ei sadekaan isommin haittaa. Letkeätä meininkiä kaikenkaikkiaan. Kuusisaaressa ei saa möykätä loputtomiin, joten Oulun baaritarjonta kannattaa tsekata samalla kun jos mestoille osuu.

<<< Takaisin